Harkitsetko nykyisten nettisivujesi tai verkkokauppasi päivittämistä, tai tarvitsetko kokonaan uuden sivuston? Ennen projektiin ryhtymistä on hyvä hahmottaa, kuinka nettisivu- tai verkkokauppaprojekti meillä Labonalla käytännössä etenee. Tuotannostamme ollaan yhteydessä projektin tiimoilta aina noin kahden viikon välein, mutta selkeiden askelmerkkien avulla sinun on myös helppo itse pysyä kärryillä projektin etenemisestä.
1. Tarpeiden kartoitus
Jotta voimme räätälöidä parhaimman mahdollisen tarjouksen juuri sinun tarpeillesi, on meidän tärkeää saada kiinni ajatuksistasi nettisivuprojektiin liittyen. Ensimmäisissä keskusteluissa myyjämme käy kanssasi läpi sivuston tarkoitusta, laajuutta, mahdollista aikataulua ja valitsemaasi budjettia. Näiden tietojen pohjalta pystymme tekemään räätälöidyn tarjouksen, jossa on otettu huomioon toiminnallisuudet ja tarpeet joita sinun yrityksesi kaipaa nettisivuilta tai verkkokaupalta.
2. Projektin startti
Tarjouksen hyväksyttyäsi aloitamme projektin sovittuna ajankohtana. Sivuston luonteesta riippuen aloitamme projektin joko suoraan sisällöntuotannolla tai erillisellä alkukartoituspalaverilla, jossa käymme läpi tarkemmin toiveet niin sivuston ulkoasun, kuin rakenteen ja luonteekin suhteen. Projektin alkuvaiheessa käymme yksityiskohtaisesti läpi myös projektin kulun ja mahdollisen aikataulun, annamme ohjeet materiaalin toimittamiseen, tutustumme kommentointiprosessiin ja vastaamme puoleltamme kaikkiin puoleltasi heränneisiin kysymyksiin.
Tässä kohtaa sovimme myös viimeistään millaista kommunikaatiota projektin aikana sinä toivot. Koska olemme kaikki yksilöitä, ei jokaiselle yrittäjälle sovi samanlaiset kommunikaatiokanavat. Tässä kohtaa on sinulla mahdollista esittää toiveita hoidetaanko projektiin liittyvä kommunikaatio ja väli- informointi mieluiten sähköpostitse, puhelimitse, videopalaverein vai esimerkiksi tekstiviestillä!
3. Sisällöntuotanto
Mikäli olet ottanut kauttamme sisällöntuotannon, on sisällöntuottajamme pian yhteydessä projektin aloittamisen jälkeen. Noin tunnin mittaisen haastattelun aikana hän kartoittaa tarpeesi sisällöstä ja sen tyylistä. Haastattelun jälkeen alkaa varsinainen sisällöntuottaminen ja kirjoitustyö, sekä sivuston rakenteen suunnittelu. Tässä kohtaa odotamme sinun myös toimittavan kaiken tarpeellisen materiaalin, joita toivot nettisivuillesi sisällytettävän. Materiaalien avulla saamme heti myös kunnolla kiinni yrityksesi toimintamalleista ja liiketoiminnasta.
4. Ensimmäinen ulkoasuvedos
Kun olemme kartoittaneet tarpeeksi yksityiskohtaisesti toiveesi ja tarpeesi, valmistelemme sinulle vedoksen ulkoasusta. Sivuston laajuudesta ja luonteesta riippuen pääset näkemään ensimmäiseksi tavallisesti 1-2 välilehteä, joita pääset kommentoimaan. Tässä kohtaa haluamme tietää olemmeko saaneet kiinni toiveistasi värimaailman, graafisen ilmeen ja sivuston yleisen fiiliksen suhteen. Mikäli pidät ulkoasusta, valmistelemme samalla tyylillä sivuston muutkin välilehdet. Mikäli ensimmäinen maistiainen ulkoasusta ei vastannut toivomaasi tyyliä, esittelemme toisenlaisen vaihtoehdon, jota on muokattu toiveidesi mukaiseksi kommenttiesi perusteella.
5. Koko sivuston laajuinen ulkoasuvedos
Kun olemme valmiita kaikkien välilehtien kanssa, lähetämme sinulle kommentointilinkin, jonka kautta pääset kommentoimaan koko sivuston laajuisia vedoksia. Näiden vedosten pohjalta sivusto koodataan verkkoon, joten kyseisellä kommentointikierroksella pyrimme tekemään kaikki toivomasi muutokset. Riippuen kommenttien määrästä, teemme korjaukset ja lähdemme sitten rakentamaan sivustoa verkkoon tai vaihtoehtoisesti hyväksytämme ulkoasuvedoksen vielä kerran puolellasi, jotta voimme olla varma, että uusi sivusto miellyttää sinua varmasti ja pääsemme etenemään verkkoversion kanssa aikataulun mukaisesti julkaisuun.
6. Sivuston verkkoversion rakentaminen, testaus ja viimeistely
Sivuston rakentaminen verkkoon aloitetaan, kun olemme saaneet asiakkaaltamme, sinulta, selkeän hyväksynnän ja kuittauksen, että sivuston ulkoasu ja rakenne miellyttävät.
Kun sivusto on verkossa ja viimestelty, pääsette vielä kommentoimaan verkkoversiota ja testaamaan itse, että rakenne ja linkitykset toimivat toivomallanne tavalla. Tässä vaiheessa on myös vielä mahdollista tehdä muutoksia teksteihin ja yksittäisiin kuviin.
Kun kaikki on varmistettu toimivaksi, siirrymme sivuston julkaisuun. Julkaisun yhteydessä käymme myös läpi perehdytyksen sivustoon toivomallanne tavalla: Teamsin kautta, sähköpostitse tai videon muodossa. Emme myöskään koskaan jätä asiakasta yksin valmiin sivuston kanssa. Tarjoamme aina tuotetukea julkaisun jälkeen ja autamme mielellämme, mikäli sivustosta tai sen toimivuudesta herää kysyttävää.
7. Ylläpito
Nettisivut vaativat toimiakseen parhaimmalla mahdollisella tavalla aina pävityksien ajamista, säännöllistä varmuuskopiointia ja ylläpitoa. Me Labonalla tarjoamme ylläpitopalvelua kiinteään kuukausihintaan, jolloin edellä mainittujen lisäksi hoidamme puolestasi kuukausittain myös pienet muutostyöt ja sivuston hostaamisen. Mikäli haluat kuitenkin ylläpitää sivustoasi itse, opastamme sinut alkuun ja vastaamme aina mielellämme kysymyksiin!
Kiinnostuitko laadukkaasta nettisivuprojektista? Ota yhteyttä Labonan myyntiin, niin keskustellaan tarpeistasi puhelimessa ja räätälöidään sinulle yksilöllinen tarjous!