Blogi

Labona Oy – Yritystäsi kiihdyttävä digitoimisto !

Nettisivujen suunnittelu: Loistava käyttäjäkokemus ja houkutteleva visuaalinen ilme

Yritykselle nettisivut ovat tänä päivänä korvaamaton markkinointikanava. Nettisivut tarjoavat yritykselle näkyvyyttä ja markkinointimahdollisuuksia verkossa. Ne edistävät asiakasvuorovaikutusta, tukevat myyntiä ja auttavat brändin rakentamisessa. Nettisivut luovat myös kilpailuetua ja mahdollistavat laajemman asiakaskunnan tavoittamisen.

Jotta nettisivut erottuisivat kilpailussa ja houkuttelisivat asiakkaita, on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota niiden suunnitteluun ja toteutukseen.

Käyttäjäkokemus ja visuaalinen ilme ovat keskeisiä tekijöitä nettisivujen suunnittelussa. Tutkimukset osoittavat, että 75% käyttäjistä tekee päätöksen nettisivujen luotettavuudesta sen ulkoasun perusteella.

Nettisivut yritykselle - suunnittelu ja toteutus Adobe XD ammattilaisille suunnittelulla työkalulla.


Nettisivujen käyttäjäkokemus ja visuaalinen ilme siis luovat ensivaikutelman asiakkaillesi. Hyvin suunniteltu ja houkutteleva visuaalinen ilme herättää kiinnostuksen ja houkuttelee asiakaskuntaasi tutustumaan sivustoon vielä tarkemmin.

Luova ja houkutteleva visuaalinen ilme yrityksesi nettisivuille

Kun lähdetään suunnittelemaan houkuttelevaa ja visuaalista ilmettä nettisivuille, on hyvä ottaa huomioon seuraavat tekijät:

  • Kartoitus
  • Inspiraatio
  • Kohderyhmän tarpeet
  • Nettisivujen suunnitteluohjelmistot & työkalut
  • Yrityksen brändin tyyliohjeet
  • Kuvamaailma ja väritys
  • Käytettävyys
  • Hakukoneoptimointi


Kuten voit helposti havaita, on monia tekijöitä, jotka vaikuttavat houkuttelevan ja visuaalisen ilmeen luomiseen nettisivuille. Nämä eri ainekset yhdessä muodostavat kokonaisuuden, joka herättää nettisivuillasi vierailevien asiakkaiden kiinnostuksen, houkuttelee viihtymään nettisivujesi ja siten myös brändisi parissa.


Kartoitus

Ennen kaikkea, tee perusteellinen kartoitus ja suorita markkinatutkimus. Tämä auttaa sinua saamaan syvällisemmän käsityksen kilpailijoiden sivustoista ja trendeistä, ja samalla hahmottamaan, mikä toimii parhaiten ja mikä erottuu joukosta.Inspiraatio

Hanki inspiraatiota eri lähteistä, kuten Behance, Pinterest tai vaikkapa Dribbble. Näistä kanavista saa uusia oivalluksia, näkemyksiä ja inspiraatiota nettisivujen suunnitteluun. Inspiraation avulla pystyt kehittämään omia luovia ratkaisuja ja saamaan uusia ideoita suunnitteluprosessiin.


Kohderyhmän tarpeet

Kun suunnittelet ilmettä, ota huomioon kohderyhmäsi tarpeet ja mieltymykset. Ymmärrä asiakaskuntaasi ja mikä saa heidät hakeutumaan nettisivuillesi. Suunnittele nettisivujen ilme siten, että se resonoi heidän kanssaan.

Kuvitellaan, että suunnitellaan nettisivuja kuntosalille, joka tarjoaa monipuolisia harjoitusohjelmia ja valmennusta. Asiakkaiden tarve on löytää inspiroiva ja motivoiva sivusto, joka houkuttelee heitä liikkumaan ja saavuttamaan tavoitteensa.


Nettisivujen suunnitteluohjelmistot & työkalut

Hyödynnä ammattilaisten suunnitteluohjelmistoja, kuten Adobe XD, Figma tai Sketch, luodaksesi visuaalisesti houkutteleva nettisivujen ilme. Nettisivuille graafisia elementtejä saa toteutettua puolestaan ammattiohjelmistoilla kuten Adobe Illustrator.


Yrityksen brändin tyyliohjeet

Nettisivujen suunnittelussa tulee noudattaa yrityksen brändin tyyliohjeita, mikäli yritykselle on sellaiset laadittu. Tyyliohjeet määrittelevät brändin identiteetin, tyylin ja visuaalisen ilmaisun periaatteet. Olennaisinta on, että brändin tyyliohjeiden avulla varmistetaan, että yritys näyttäytyy yhtenäisenä ja tunnistettavana kaikilla kanavilla, olipa kyseessä sitten nettisivut, sosiaalinen media tai fyysinen myymälä.


Kuvamaailma ja väritys

Kuvamaailma ja väritys vaikuttavat positiivisesti nettisivujen ilmeeseen ja käytettävyyteen luomalla visuaalista houkuttelevuutta, herättämällä mielenkiintoa ja viestimällä yrityksen brändiä ja arvoja selkeästi.

Visuaalisesti houkuttelevat nettisivut ja harkitusti valitut väripaletit voivat parantaa asiakkaiden viihtyvyyttä ja sitoutumista nettisivuille. Esimerkiksi, värien psykologiaan liittyvät tutkimukset ovat paljastaneet, että tietyt värit voivat herättää tiettyjä tunteita ja vaikuttaa käyttäjien mielialaan.

Punaisella värillä voi olla aktivoiva ja energisoiva vaikutus. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi ostoskorin painikkeissa tai tarjousten esittelyssä verkkokaupoissa, jotta se houkuttelee käyttäjiä tekemään ostoksia tai kiinnittämään huomiota tarjouksiin.

Sininen väri voi herättää rauhoittavia ja luottamusta herättäviä tunteita. Siksi sitä käytetään usein terveys- ja hyvinvointisivustoilla tai pankkien ja vakuutusyhtiöiden sivustoilla viestimään turvallisuudesta ja luotettavuudesta.

On tärkeää kiinnittää huomiota kuvien laatuun ja valita sivustolle sopivia kuvia, jotka tukevat brändiä, viestivät haluttua tunnelmaa ja luovat positiivisen käyttäjäkokemuksen.

Huonolaatuiset kuvat voivat herättää negatiivisia tunteita ja vaikuttaa kävijöiden kokemukseen sivustolla. Toisaalta, ammattimaisesti otetut kuvat voivat herättää positiivisia tunteita ja vaikuttaa kävijöiden kokemukseen positiivisesti. Laadukkaat ja houkuttelevat kuvat voivat myös tukea brändiviestintää ja auttaa välittämään haluttua tunnelmaa tai tyyliä.


Hyvälaatuisia kuvia voi hankkia useista eri lähteistä, kuten kuvapankeista tai ammattikuvaajilta. Suosittelemia kuvapankkeja ovat esimerkiksi Shutterstock tai Unsplash ja Pixabay.


Käyttäjäkeskeinen käyttöliittymäsuunnittelu

Nettisivujen käyttöliittymän selkeys ja helppokäyttöisyys ovat keskeisiä tekijöitä hyvän käyttäjäkokemuksen luomisessa. Sivuston navigoinnin tulisi olla intuitiivista ja vaivatonta, jotta asiakkaasi löytävät helposti etsimänsä tiedon.

Kuvitellaan tilanne, jossa suunnitellaan houkuttelevia nettisivuja, josta löytyy verkkokauppa. Tavoitteena on hyödyntää uusimpia suuntauksia ja innovaatioita käyttöliittymäsuunnittelussa. Nämä ratkaisut voivat sisältää esimerkiksi visuaalisesti houkuttelevia elementtejä, kuten suuret kuvat, interaktiivisia animaatioita ja hover-efektejä. Lisäksi suunnitellaan personoitu suositusjärjestelmä asiakkaille, otetaan huomioon sosiaalisen median integraatiot ja kiinnitetään huomiota erityisesti vaivattomaan ostosprosessiin ilman turhia välivaiheita. Näin luodaan nettisivut, jotka tarjoavat käyttäjille miellyttävän käyttökokemuksen ja houkuttelevan ostoympäristön.


Hakukoneoptimointi

Muista myös huomioida hakukoneoptimointi suunnitteluprosessissa. Suunnittele sivuston rakenne ja sisältö siten, että ne vastaavat hakukoneiden vaatimuksia ja auttavat parantamaan hakukonenäkyvyyttä.

Ottamalla nämä tekijät huomioon suunnitteluprosessissa voit luoda houkuttelevan ja visuaalisen ilmeen nettisivuillesi, joka sopii kohderyhmällesi ja auttaa erottumaan kilpailusta.

Sisällön merkitys hakukoneoptimoinnissa on korvaamaton. Laadukkaasti kirjoitettu ja informatiivinen sisältö, joka on räätälöity kohderyhmällesi, houkuttelee kävijöitä ja auttaa parantamaan hakukonenäkyvyyttä.
Sivuston nopea latausaika ja mobiiliystävällisyys: Käyttäjät odottavat nopeaa sivuston latausta

Jatka lukemista:

TOKAP_3D_SEO
Vinkkejä hakukoneoptimointiin 2023 | Nouse hakutulosten kärkeen
Wireframe-Design
Nettisivujen suunnittelu: Loistava käyttäjäkokemus ja houkutteleva visuaalinen ilme
two-young-women-outdoors-in-snowy-weather-are-watc-2022-02-01-22-38-20-utc-scaled
5 vinkkiä aloittavan yrityksen digimarkkinointiin
pretty-young-business-woman-using-her-digital-tabl-2022-02-08-22-39-29-utc-scaled
Kuinka nettisivuprojekti käytännössä etenee?
two-men-working-on-computer-at-home-office
WooCommerce käyttöohjeet - Osa 3 - Tilauksen käsittely
woman-using-computer-laptop
WooCommerce käyttöohjeet - Osa 2 - Tuotetyypit
graphic-designer-working-on-web-project
WooCommerce käyttöohjeet - Osa 1 - Tuotteen lisääminen verkkokauppaan
people-working-at-webstore
Verkkokauppa - ajankohtaiset trendit
web-design-template-copy-space-concept
Nettisivujen ulkoasu - ajankohtaiset trendit
top-view-of-gadgets-near-website-design-template-and-green-plant-on-beige-background
Mitä ottaa huomioon nettisivuja ostettaessa?

JÄTÄ TARJOUSPYYNTÖ

Kerro meille nettisivuhankkeestasi

Kerro meille hankkeestasi *

Yhteystiedot

Etu- ja sukunimi *
Yrityksesi nimi
Email *
Puhelinnumero
Mistä kuulit meistä?